Connect with us

Premier League Darts

Zwakke beurt Cross; Wright helpt Anderson in play-offs

Peter Wright heeft in het Schotse Aberdeen zijn landgenoot Gary Anderson aan een plaats in de play-offs geholpen van de Premier League Darts. Daryl Gurney moest Wright heel ruim verslaan, maar daar slaagde hij niet in. Rob Cross was al zeker van de trip naar de O2 Arena, alleen speelde hij zich nog niet zeker van de derde plaats.

Cross heeft moeite met zichzelf en het publiek

Cross had het vanaf de eerste leg ontzettend moeilijk met zowel zijn eigen spel als met het Schotse publiek. In Aberdeen werd duidelijk de kant gekozen van de Australiër en dat had steeds meer effect op het spel van Cross. De wereldkampioen miste liefst dertien pijlen op de dubbels en gaf een 4-2-voorsprong uit handen. In de voorlaatste leg vielen er weer drie darts buiten de triple en zo ging een punt verloren. De slotleg ging in zeventien pijlen wel naar Cross met een 94-finish. Zodoende speelde hij alleen de derde plaats nog niet veilig.

Druk bij Gurney is toch te veel

Al was de kans nog zo klein, Gurney had een kans om de play-offs te halen. Die druk was zichtbaar bij de Noord-Ier, omdat hij wist dat hij eigenlijk geen enkele leg mocht afstaan. De start was qua score nog goed met 1-3, maar zijn gemiddelde hing onder de 80 per beurt. Wright kroop dichterbij en maakte met een 180’er voor een 13-darter 3-5. Daarmee was de klus geklaard voor Gary Anderson, die zeker was van de vierde plaats in de Premier League. De partij modderde vervolgens door naar het einde. Gurney kwam op 4-6, gevolgd door een 180’er en dubbel-16 van Wright. De Schot pakte ook de slotleg en duwde zodoende Whitlock naar de achtste plaats in de eindrangschikking.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts