Connect with us

European Championship

Zware loting Nederlanders op European Darts Championship

Vier Nederlanders hebben zich geplaatst voor het European Darts Championship 2018. De top-32 van de European Tour Order of Merit, samengesteld aan de hand van de dertien European Tour-events, mag afreizen naar Dortmund om te proberen de titel af te snoepen van Michael van Gerwen. Het toernooi wordt van 25 tot en met 28 oktober afgewerkt.

Nieuwe opzet van loting

Mighty Mike is ook dit jaar weer als eerste geplaatst doordat hij acht van de dertien toernooien op de Tour wist te winnen. De afgelopen jaren was het zo dat de top-8 een beschermde status had en er vervolgens werd geloot. Dit jaar is het schema samengesteld aan de hand van de eindklassering op de European Tour Order of Merit. Zodoende opent Van Gerwen tegen nummer 32: Paul Nicholson.

Bovenste helft van speelschema

De andere drie Nederlanders zitten ook allemaal in de bovenste helft van het speelschema. Danny Noppert debuteert op het European Championship en speelt tegen Rob Cross. De wereldkampioen haalde vorig jaar de finale. Jermaine Wattimena heeft het ook niet getroffen, hij ontmoet Peter Wright. Op de World Grand Prix werd hij vorige week met ruim verschil aan de kant gezet door de Schot. Jelle Klaasen haalde in het slotweekend van de European Tour de top-32. Hij eindigde als 28ste en speelt tegen nummer 5: Joe Cullen. De loting heeft een aantal krakers opgeleverd, met Adrian Lewis tegen Dave Chisnall als uitschieter.

Loting European Darts Championship 2018

(1) Michael van Gerwen – (32) Paul Nicholson
(16) Steve West – (17) Mervyn King
(8) Simon Whitlock – (25) Steve Beaton
(9) Peter Wright – (24) Jermaine Wattimena
(5) Joe Cullen – (28) Jelle Klaasen
(12) Michael Smith – (21) Steve Lennon
(4) Ian White – (29) Richard North
(13) Rob Cross – (20) Danny Noppert
(2) Mensur Suljovic – (31) Cristo Reyes
(15) Darren Webster – (18) Stephen Bunting
(7) Max Hopp – (26) William O’Connor
(10) Jonny Clayton – (23) James Wilson
(6) James Wade – (27) Martin Schindler
(11) Daryl Gurney – (22) Ricky Evans
(3) Gerwyn Price – (30) Kyle Anderson
(14) Adrian Lewis – (19) Dave Chisnall

Delen:

Meer over European Championship